Šport
sreda, 03. marec 2021

Nadaljujemo z rekreacijo!

Študentski šport

Veseli nas, da lahko ponovno povabimo na brezplačno rekreacijo. Od ponedeljka, 8.3.2021 dalje, bomo pričeli z izvajanjem športnih programov, ki bodo potekali v telovadnici STŠ v Kopru, Areni Bonifika v Kopru in telovadnici GEPŠ v Portorožu. 

Preveri naš urnik in se prijavi preko spleta. Število mest na vadbah je omejeno. Poskrbi, da se pravočasno prijaviš in prosimo, da sporočiš morebitne spremembe, saj lahko tako omogočiš vadbo komu drugemu, ki si jo prav tako želi.

Prijaviš se v temle okencu na naši spletni strani www.uszp.si

 


PONEDELJEK

20.00 – 20.45  -  STŠ KOPER  -  VODENA VADBA  FIT IZZIV 

20.00 – 20.45  -  STŠ KOPER  -  BADMINTON IN NAMIZNI TENIS

20.00 – 20.45 -  ARENA BONIFIKA (Baletna dvorana) - JOGA


SREDA

20.00 – 20.45  - GEPŠ PORTOROŽ   -  JOGA 


ČETRTEK

19.00 – 19.45  - GEPŠ PORTOROŽ  -  BADMINTON IN NAMIZNI TENIS

19.45 – 20.30 - GEPŠ PORTOROŽ   -  VODENA VADBA  FIT IZZIV 



VODENA VADBA – FIT IZZIV

Vadbeni program FIT IZZIV je primeren za začetnike in tiste, ki bi radi z raznovrstnimi vajami krepili svoje telo. 

Vadba bo primerno stopnjevana od nizke intenzivnosti dalje, prilagojeno zmogljivosti udeležencev. Velik poudarek bo na pravilnemu izvajanju osnovnih vaj, ki jih bomo postopoma razvijali v zahtevnejše oblike gibanja. Vaje bomo izvajali s pomočjo lastne teže, ki poleg moči spodbujajo tudi razvoj vzdržljivosti, koordinacije in ravnotežja. Redna krepitev telesa in prekrvavljeni možgani bodo vsekakor tudi pozitivno vplivali na učinkovitejše učenje in opravljanje izpitov. 


JOGA - HATHA JOGA

Z jogo se razbremenimo nakopičenega stresa. Mišice, možgane in organe celega telesa prevetrimo s kisikom. Razgibamo sklepe, utrdimo ravnotežje in postanemo tudi miselno bolj prožni. Vadba je namenjena vsakomur, predhodno znanje ni potrebno. 

Vadba poteka v baletni dvorani v Areni Bonifika v Kopru, kjer je možen vstop le bosi ali v nogavicah. 

Udeleženci si priskrbijo svojo podlogo za vadbo. Na vadbo je potrebno priti pravočasno. Zamudnikov ne bo mogoče sprejeti na vadbo.  


BADMINTON IN NAMIZNI TENIS

Namenjen je vsakomur, ne glede na predznanje. Igra se posamezno 1:1 . Loparje in žogice zagotovimo mi.

Vhod v dvorano bo preko tribun telovadnice, ta se nahaja na sprednji strani šole (STŠ).


PLAVANJE

Termini za plavanje žal še niso na razpolago. Takoj ko bodo ukrepi to dovoljevali, vas bomo o tem tudi obvestili. Do takrat se lahko za obisk bazena individualno prijavite na recepciji Olimpijskega bazena v Kopru na telefonski številki: 05 901 05 10 ali na naslovu recepcija.bazen@sportkoper.si.  Plačuje se posamezen vstop (vstopnica s študentsko izkaznico je 4 €). Plavate lahko 1,5 ure.